Lakritskaka

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

En lite annorlunda och god kaka och inte svår att göra.

Ingredienser

  • 75g smör
  • 2 st ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 2 ½dl vetemjöl
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 4 st “käck”-godisar numera kallade kick (lakritskola)
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt Tillsätt det smälta smöret, vetemjöl och citronskal i sockerblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (24 cm i diameter) Klipp “käck” i små bitar och strö dem över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben