Lakritskaka med citrus

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 40 minuter

Snabbakad & god

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk riven citruscest
  • 4 Kick ( lakritsgodisar)
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och vispa ägg tillsammans med socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret, vetemjöl och citruscesten. 2. Häll smeten i en smord och bröad rund springform. Klipp Kicken i små bitar och strö den över smeten. 3. Grädda i nedre delen av ca 30 min. Låt kakan svalna på galler.
    2. Servera gärna med en kula vaniljglass till.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Okänd 26 december 2007

    Har nu bakat kakan och den var faktiskt god.Kul att pröva nåt annorlunda.

    klockargarden 1 april 2008

    Toppengod kaka för alla som gillar lakrits!

    gottgris 25 april 2008

    Kakan var jättegod och enkel.

    Buspippi 10 november 2009

    Hejsan! Det är kanske jag som är okunnig men vad är citruscest? Vart köpper man det?

    piakul 28 april 2012

    Undrar också vad citruscest är och var den köps

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben