Mandelägg med citrus
Serverar:
8-10 portioner
Godisägg som du lätt "kläcker" själv...
Ingredienser
200 g mandelmassa
1 ½ msk apelsinjuice, nypressad
½ apelsin, rivet skal gärna obesprutad
200 g mörk choklad, 70 %
Instruktioner
Blanda juicen med det rivna apelsinskalet. Arbeta in juicen i mandelmassan.
Forma mandelmassan till ägg.
Låt ytan torka något, cirka 30 minuter i rumstemperatur.
Smält och temperera chokladen, se faktaruta, i mikron eller över vattenbad.
Doppa äggen i den smälta chokladen.
Förvara mandeläggen svalt, dock ej i kylskåp.
Liknande recept
Chokladdoppad citrus
9 h
3-4
Citrus med kanelsmak
4-5
Citrus à la Malta
5
God kycklinggryta med citrus
2
Saffransmuffins med citrus och mörk choklad
20
Kladdkaka med citrus
30 min
10
Smoothie med citrus
10 min
2
Vit kladdkaka med citrus / Muggkaka
2 min
2
1
Kokostoppar med smak av citrus
16
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!