Mandelägg med citrus

Serverar: 8-10 portioner

Godisägg som du lätt "kläcker" själv...

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 1 ½ msk apelsinjuice, nypressad
  • ½ apelsin, rivet skal gärna obesprutad
  • 200 g mörk choklad, 70 %
  • Instruktioner

    1. Blanda juicen med det rivna apelsinskalet. Arbeta in juicen i mandelmassan.
    2. Forma mandelmassan till ägg.
    3. Låt ytan torka något, cirka 30 minuter i rumstemperatur.
    4. Smält och temperera chokladen, se faktaruta, i mikron eller över vattenbad.
    5. Doppa äggen i den smälta chokladen.
    6. Förvara mandeläggen svalt, dock ej i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben