Lakritskakor

Serverar: 30-40 portioner

Spröda små kakor för lakritsälskaren.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 230 g kallt smör
  • 2½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk lakritspulver (eller mycket fint krossad turkisk peppar)
  • Svart livsmedelsfärg
  • Svart strössel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda vetemjöl, potatismjöl, smör i kuber, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt lakritspulvret. Droppa i svart färg och knåda till en jämn deg.
    3. Forma till en rulle och rulla den i strössel. Plasta in och låt vila i kyl ca 30 minuter.
    4. Skär rullen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
    5. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben