Lakritskakor
Serverar:
30-40 portioner
Spröda små kakor för lakritsälskaren.
Ingredienser
5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
230 g kallt smör
2½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk lakritspulver (eller mycket fint krossad turkisk peppar)
Svart livsmedelsfärg
Svart strössel
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda vetemjöl, potatismjöl, smör i kuber, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt lakritspulvret. Droppa i svart färg och knåda till en jämn deg.
Forma till en rulle och rulla den i strössel. Plasta in och låt vila i kyl ca 30 minuter.
Skär rullen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10-12 minuter.
Liknande recept
Lakritskaka med citron
4
4-6
1
Lakritskaka med citrus
4.3
40 min
8-10
5
Lakritskaka
40 min
6
Kusliga lakritskakor
50
Lasse Lemons lakritskaka
Citron- och lakritskakor
30
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!