Citron- och lakritskakor

Serverar: 30 portioner

Citron och lakrits är verkligen en klockren kombination. Dessa kakor bakas flitigt här hemma, och försvinner väldigt fort! Glutenfria

Ingredienser

  • ½ dl socker
  • 100 g smör
  • 2 tsk lakritspulver
  • Rivet skal av ½ citron
  • 3 dl ljus glutenfri mjöl mix, Lailas
  • Garnering
  • 2 msk socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda alla ingredienser i en matberedare. Kör snabbt samman till en deg. Ta upp den på lätt mjölat bakbord (glutenfritt mjöl) och dela i 30 bitar. Forma bollar.
    3. Tryck till dem lätt och doppa dem i socker. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
    4. Förvara kakorna lufttätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben