Lakritsknäck med bitar

Serverar: 30 portioner

Otroligt goda knäck med lakrits. Har gjort de två år nu och de är helt fantastiska. Min godis familj slök de! Jag kokar mina knäck så resultatet blir seg-hård som smälter i munnen.

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 100 g turkisk peppar
  • 0,5 dl turkisk peppar
  • Instruktioner

    Ställ ut knäckformar på en plåt och fördela 0,5 dl lätt mortlad peppar i varje knäckform. Koka vispgrädde, socker och sirap rätt livligt till 130 - 132 grader. Häll sedan 100 g krossad peppar i knäcksmeten och låt det smälta så gott det går. Sänk graden till den första och klicka ut med tsk. Låt stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben