Lakritskolasås med glass .

Serverar: 4 portioner

Vem kan motstå varm kolasås på iskall glass?

Ingredienser

  • 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 4 st lakritskäck, ca 75 g
  • Instruktioner

    Vispa ihop grädde, socker och sirap i en kastrull. Hacka lakritsen och rör ner den i såsen. Låt såsen koka tills den tjocknar, ca 10 min. Servera den varm till vaniljglass och ev grillade marshmallows. Strö gärna över non stop och garnera med lakritssnören. Tips! Marshmallows får en härlig spröd yta med ett mjukt inre om du grillar dem. Det är lättast att grilla över ett värmeljus. Trä upp en marshmallow på en tandpetare. Rotera tandpetaren i jämn takt över lågan tills marshmallowsen börjar svälla och få en ljust gyllenbrun yta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben