Lakritssås till glass

Serverar: 4 portioner

Tid: 5 minuter

Älskar lakrits! Denna tänker jag kombinera med lakritsströsslet som finns. Mums

Ingredienser

  • 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 4 st lakritskäck, ca 75 g
  • Instruktioner

    Vispa ihop grädde, socker och sirap i en kastrull. Hacka lakritsen och rör ner den i såsen. Låt såsen koka tills den tjocknar, ca 10 min. Servera den varm till vaniljglass och ev grillade marshmallows.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Bagarbabe 5 oktober 2008

    Hej! Denna sås verkar ju supergod! Tänkte bara fråga om du vet hur konsistensen blir efter en natt i kylskåp? Stelnar den och blir lite mer trögflytande?

    Sork 8 juni 2010

    Mums filibabba! Det här var ju farligt gott. Suck, ännu en last att tampas med. Tack för ett härligt recept. Jag åt den med vaniljglass och bananer - spännande och god smakkombo faktiskt! Ha en härlig sommar! Sara

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben