Lakritstryffel med citron

Serverar: 40 portioner

Tid: 1 dag 30 minuter

Underbara om man gillar lakrits förstås ;) Saltet och citronen tar tryffeln till nya höjder....

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 4 Käck ( nu Kick), lakritsstänger
  • 100 gram mörk (70%) hackad choklad
  • Garnering
  • 25 gram vit choklad
  • rivet skal av en citron
  • 1 ½ tsk flingsalt
  • Instruktioner

    Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt käcken och låt sjuda tulls den smält. Ta kastrullen åt sidan och rör ner chokladen tills den smält. Häll smeten i en liten form ca 14x17cm. Ställ formen i kylskåp i ca ett dygn. Stansa med utstickare (litet mått) eller ”rulla ” med sked ut tryfflarna. Smält den vita chokladen i vattenbad och ringla över tryfflarna. Strö till sist över citron och salt över tryfflarna och förvara dem svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben