Laktos/glutenfri kantarellsås

Serverar: 6-8 portioner

Snabb. enkel och god sås på färska eller torkade höstkantareller! Om du använder färska höstkantareller: Rensa svampen: Borsta av jord, skräp och skär av fula kanter.

Ingredienser

  • 1 l färska höstkantareller (eller en näve torkade)
  • Smör/margarin
  • 4 dl vatten
  • 2 ½ dl laktosfri grädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Brun Maizena (glutenfri redning)
  • Smaksätt med ev. soja
  • Instruktioner

    1. Lägg kantarellerna i en kastrull. Sätt på plattan på svag värme. Efter en stund börjar det fräsa, det är vattnet i kantarellerna som börjar sippra ut. Låt det fräsa vidare och rör om lite då och då. När det fräst ett tag märker man att svamparnas volym blivit mycket mindre. Det beror på att vattnet sipprat ut.
    2. När vätskan är borta, lägg på smör och låt steka/bryn dem i några minuter. Häll sedan i 4 dl vatten + 2 ½ dl laktosfri grädde + 1 grönsaksbuljongtärning. Strö över brun maizena (lite i taget) och rör sedan om tills det blir sås (= blir lite fastare i konsistensen) . Smaksätt ev. med soja.
    3. Sänk temperaturen och låt puttra några minuter. Späd med mjölk eller vatten ifall du tycker såsen är för tjock.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben