Laktos/glutenfri mjuk jul-sockerkaka utan ägg

Serverar: 8-10 portioner

Saftig och god pepparkaka vid juletid!

Ingredienser

  • 100 gr mjölkfritt margarin
  • 4 1/2 dl glutenfri Fin Mix (Semper)
  • 3 dl socker
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 dl låglaktos mjölk
  • 1 dl lingonsylt
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 175 grader. Smält mjölkfritt margarin och låt det svalna. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Rör ner låglaktos mjölken, lingonsylten och det smälta mjölkfria margarinet. Häll smeten i en smord och beströdd form med Pofiber (Semper) som rymmer 2 liter och grädda kakan i 45-50 min. Låt den stå i formen några minuter innan den stjälps ur formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Osapia 20 december 2008

    När jag nästan hade rört färdigt smeten kom jag på BAKPULVER. Visst måste det vara bakpulver i?? Jag jämförde med liknande recept och hällde i en matsked. Har inte smakat än, men den ser väldigt fin ut!

    Nennes 21 december 2008

    Ja, du har rätt! Glömde bakpulvret... Ska korrigera receptet och skriva in 1 1/2 tsk bakpulver. God Jul och tack för att du sa till!

    Tozza 24 december 2008

    Haha.... jag som inte är en hejjare på att baka bestämde mig ändå för att göra den här kakan då den passar perfekt till min dotter som är multiallergisk (hade mjölk fritt margarin och mjölk istället då) Jag och min man tyckte kakan blev väldigt kompakt och njaa, inte så ätbar - men dottern äter den mer än gärna och det är ju det viktigaste. Men då kanske den blir ännu bättre med bakplulver i då =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben