Serverar: 8-10 portioner
Saftig och god pepparkaka vid juletid!
Värm ugnen till 175 grader. Smält mjölkfritt margarin och låt det svalna. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Rör ner låglaktos mjölken, lingonsylten och det smälta mjölkfria margarinet. Häll smeten i en smord och beströdd form med Pofiber (Semper) som rymmer 2 liter och grädda kakan i 45-50 min. Låt den stå i formen några minuter innan den stjälps ur formen.
När jag nästan hade rört färdigt smeten kom jag på BAKPULVER. Visst måste det vara bakpulver i?? Jag jämförde med liknande recept och hällde i en matsked. Har inte smakat än, men den ser väldigt fin ut!
Ja, du har rätt! Glömde bakpulvret... Ska korrigera receptet och skriva in 1 1/2 tsk bakpulver. God Jul och tack för att du sa till!
Haha.... jag som inte är en hejjare på att baka bestämde mig ändå för att göra den här kakan då den passar perfekt till min dotter som är multiallergisk (hade mjölk fritt margarin och mjölk istället då) Jag och min man tyckte kakan blev väldigt kompakt och njaa, inte så ätbar - men dottern äter den mer än gärna och det är ju det viktigaste. Men då kanske den blir ännu bättre med bakplulver i då =)