Lamm med grillad mandelpotatis och hallondressing

Serverar: 4 portioner

Hallondressingen är verkligen pricken över i och passar utmärkt till denna lammytterfilén med spiskummin och citron.

Ingredienser

  • 600 g lammytterfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 kvistar färsk timjan
  • Skal från 1 citron
  • Grillad mandelpotatis
  • 500 g mandelpotatis
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk olivolja
  • Hallondressing
  • 1½ dl rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl hallon
  • Saft och skal från ½ citron
  • 1 tsk honung
  • Salt
  • Nymald peppar
  • Tillbehör
  • 1 bunt färsk sparris, ca 250 g
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär potatisen i halvor och lägg dem i en långpanna. Krydda med salt och peppar och häll på olja Stek mitt i ugnen i 15 minuter. Känn efter med en sticka om potatisen är klar.
    3. Värm upp en stekpanna och bryn under tiden lammytterfilén i olivolja. Mortla spiskummin och timjan och riv citronskalet. Blanda alltsammans och gnid in i köttet. Salta och peppra.
    4. När potatisen är klar, ta ur den och sänk ugnstemperaturen till 110 grader. Efterstek lammet i ugnen i ca 50 minuter. Lammet är klart när innertemperaturen är 56 grader. Sätt in potatisen för uppvärmning i slutet av tiden. När lammet är klart låt det vila en stund innan det skärs upp.
    5. Mixa alla ingredienser till hallondressingen i en mixer. Smaka av dressingen med salt och nymald svartpeppar.
    6. Skär av ca 2 cm av den träiga stjälkdelen på sparrisen. Grilla sparrisen i en upphettad grillpanna. Ringla över smält smör och krydda med salt och peppar när sparrisen är klar.
    7. Servera lammet, potatis och sparris med hallondressingen till.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben