Lamm och böngryta med choklad och chili

Serverar: 4 portioner

Mustig och het gryta med spännande smakkombination med mörk choklad och chili.

Ingredienser

  • 2 sötpotatisar
  • 300 g lammfärs
  • Olja
  • 2 scharlottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk chilipulver
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 zucchini
  • 1 gul paprika
  • 2 burkar krossade tomater, á 400 g
  • ½ dl balsamvinäger
  • 1 burk kidneybönor, 400 g
  • 1 burk svarta bönor, 400 g
  • 2-3 tsk sambal oelek
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 40 g mörk choklad 70-80%
  • Instruktioner

    1. Skala sötpotatisen och skär den i bitar. Koka den mjuk i vatten och låt den sedan rinna av.
    2. Bryn färsen i olja i en gryta. Hacka scharlottenlöken fint. Riv eller hacka vitlöken. Låt lök och vitlök fräsa med färsen en stund. Krydda med spiskummin, chilipulver och tomatpuré. Låt kryddorna och tomatpurén fräsa med 1 minut.
    3. Ansa och skär zucchinin och paprikan i bitar. Tillsätt dem i grytan och låt fräsa med under omrörning tills allt börjar bli lite mjukt. Tillsätt de krossade tomaterna och balsamvinägern. Låt sjuda utan lock 10 minuter.
    4. Tillsätt den kokta sötpotatisen, avrunna kidneybönor och svarta bönor i grytan, låt koka ihop några minuter. Smaka av med sambal oelek, salt och peppar. Späd eventuellt med lite vatten om grytan verkar för torr.
    5. Riv chokladen och rör ner den i den varma grytan och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben