Lammbiffar med boostad grekisk sallad

Serverar: 4 portioner

Dröm dig bort till Grekland med dessa härliga och lättgjorda biffar!

Ingredienser

  • 600 g lammfärs
  • 1 äggula
  • 2 msk kalvfond, glutenfri
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 msk finhackad persilja
  • 2-3 msk smör
  • sallad
  • 600 g potatis
  • 1 tunt skivad rödlök
  • 300 g körsbärstomater, halverade
  • ½ gurka, i bitar
  • 150 g fetaost, i bitar
  • 1 dl svarta oliver
  • Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda färs, äggula, fond, pressad vitlök, kryddor och persilja. Forma till 8 biffar. Stek dem på båda sidor i lite smör.
    2. Koka potatisen och dela den i mindre bitar. Blanda alla ingredienser till salladen i en skål. Rör ihop olja och vinäger, tillsätt salt och peppar.
    3. Ringla dressingen över salladen och servera till lammbiffarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben