Lammburgare med chévre

Serverar: 4 portioner

Hamburgare kan bli hur goda som helst med lite fantasi.

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 1 msk hackad försk rosmarin
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 litet ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Till servering
  • 4 skivor lantbröd
  • 2 persikor i klyftor
  • 4 skivor getost
  • 2 msk flytande honung
  • Grönsallad
  • Ev oliver
  • Rosmarin
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop färs, rosmarin, vitlök, citronskal, ägg, salt och peppar.
    2. Forma till 4 burgare. Grilla dem i ca 3 minuter på varje sida.
    3. Lägg en skiva getost på varje burgare och ringla honung över mot slutet av grilltiden så att osten smälter något.
    4. Grilla brödet och persikoklyftorna lätt.
    5. Servera burgarna på bröden med sallad bredvid. Toppa med grillad persika och oliver, garnera med färsk rosmarin.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    matgladan 1 juni 2008

    Mycket goda burgare, som blev fantastiskt uppskattade hemma hos oss. Aioli som sås, klyftpotatis och goda grönsaker till = succé. Tack!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben