Lammfärsbiffar med chévre- och fänkålsgratäng

Serverar: 4-6 portioner

Saftiga biffar som serveras med en smakrik gratäng. Enkelt, snabbt och gott!

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 1 äggula
  • 3 msk kalvfond
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • 12-14 stora potatisar
  • 1 fänkål
  • 200 g chévreost
  • 2 ½ dl grädde
  • Servering
  • Tomatsallad
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med finriven lök och vitlök, äggula, kalvfond och en nypa salt och grovmalen svartpeppar. Forma till lagom stora biffar och stek dem gyllenbruna i smör runt om. Salta och peppra. Lägg biffarna i en ugnsform och ställ in i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.
    2. Skala och skär potatisen i tunna skivor och strimla fänkålen. Varva potatis, fänkål och ost i en väl smord gratängform. Salta och peppra. Häll över grädden och grädda i ugnen på 225 grader i ca 40 minuter eller tills gratängen blivit mjuk och fått en fin gyllene färg.
    3. Servera de saftiga biffarna med den krämiga gratängen och en tomatsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben