Lammfärsbiffar med citronpotatis

Serverar: 4 portioner

Kombinationen av mustiga lammfärsbiffar och frisk citronpotatis är himmelsk. Även goda att göra med nöt- eller fläskfärs.

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 150 g fetaost
  • Citronpotatis
  • 8 potatisar, ca 800 g
  • 8 vitlöksklyftor, oskalade
  • 12-16 körsbärstomater
  • 3 msk olivolja
  • Saft från 1 citron
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Garnering
  • Finstrimlat skal från 1 citron
  • 2 msk rosmarinblad
  • 1-2 msk olivolja
  • Tillbehör
  • Turkisk yoghurt eller gräddfil
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Dela potatisen och blanda med hela vitlöksklyftor, tomater, olivolja och citronsaft i en smord ugnsform. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen i ca 15 minuter.
    3. Blanda färs, salt, peppar och senap i en bunke. Smula ner fetaosten. Forma färsen till 8 små biffar. Lägg biffarna i ugnsformen bredvid potatisen. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader. Stek biffarna och potatisen ca 10 minuter. Strö citronskal och rosmarin över biffarna. Ringla över oljan Sätt in fatet mitt i ugnen ytterligare 5 minuter.
    4. Servera med turkisk yoghurt eller gräddfil.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben