Laxfilé med citronpotatis

Serverar: 4 portioner

Svårighetsgrad: Medel

Ingredienser

  • 10-12 potatisar, ca 1 kg
  • 1 citron
  • 100 g färskost, max 17% fett
  • 1 knippa persilja
  • 500 g laxfilé utan skinn och ben
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i skivor. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av skalet på rivjärn och pressa ur saften.
    2. Koka potatisskivorna mjuka i lättsaltat vatten med citronsaften. Låt potatisen rinna av men spara 1 dl av kokvattnet.
    3. Låt kokvattnet koka upp och vispa i färskosten. Hacka persiljan. Blanda ner potatisen i kastrullen tillsammans med persilja och citronskal.
    4. Skär laxen i 4 portionsbitar. Stek laxen i flytande margarin ca 3 min per sida. Krydda med salt och mald vitpeppar.
    5. Servera laxen med citronpotatis och brytbönor.
    6. För alla: Byt ut färskosten mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt om du inte tål mjölk eller mjölprodukter. Stek laxen i mjölkfritt margarin eller olja.
    7. Tips! Citronpotatisen är även god till stekt kyckling eller kalkon eller till fläskkotletter.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben