Lammfärsbiffar med grillad haloumi

Serverar: 4 portioner

Härligt saftiga biffar med lite sweet chilisås. Grillad haloumi och en härligt grön sallad serveras till. De som vill serverar även råstekt potatis eller ugnsbakade potatishalvor till.

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk sweet chilisås
  • ½ riven gul lök
  • Salt
  • Peppar
  • Rapsolja till stekning
  • 150 g haloumi
  • 2 msk olivolja
  • Nymalen svartpeppar
  • Sallad
  • 3 tomater
  • 1 msk råsocker
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk hackad färsk dill
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 2 msk hackad färsk gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Ev. råstekt potatis eller ugnsbakade potatishalvor
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med crème fraiche, sweet chilisås och lök. Salta och peppra och forma färsen till 4 biffar.
    2. Skär osten i 4 skivor och lägg dem i olivolja på en flat tallrik. Ta ett par tag med svartpepparkvarnen över.
    3. Skiva tomaterna och lägg i en skål, tillsätt socker, vinäger och olja. Vänd försiktigt ner de grovt hackade kryddorna.
    4. Salta och peppra.
    5. Hetta upp oljan och stek biffarna på medelvärme i stek- eller grillpanna, ca 3 minuter per sida.
    6. Ta upp osten ur oljan och grilla den i stekpannan tills den får fin färg.
    7. Servera med biffarna och salladen. Ev. råstekt potatis eller ugnsbakade potatishalvor.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben