Lammfärsbiffar med melontzatziki & citronpotatis

Serverar: 4 portioner

Mkt god rätt som funkar minst lika bra med nötfärs

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl vatten (eller öl)
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 2 msk persilja
  • 1 msk kalvfond
  • ½ msk oregano
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Melontzatziki
  • ½ liten galiamelon
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk persilja
  • Oregano
  • Citronpotatis
  • 400 g nykokt färskpotatis
  • 1 citron (rivet skal och saften)
  • ½ msk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • ½ msk balsamvinäger
  • 1 msk hackad persilja
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Potatis: Koka potatisen (funkar lika bra att rosta) blanda en dressing på citronsaft, skal, honung, olivolja, balsamvinäger och persilja. Dela och vänd potatisen i dressingen. Salta med flingsalt.
    2. Biffarna: Blanda ströbröd med vätskan och låt svälla. Finhacka löken och blanda ihop tillsammans med resten av ingredienserna. Forma små biffar och stek ett par minuter på varje sida.
    3. Tzatziki: Riv melonen, låt vätskan rinna av. Blanda med yoghurt och kryddor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben