Lammfärsbiffar med pepparmynta

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 35 minuter

Receptet är inspirerat från Orienten, där har man ofta pepparmynta som krydda. Har alltid pepparmynttepåsar hemma, så dem använder jag här.

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 2 påsar med pepparmyntte
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl kallt vatten
  • 2 msk ströbröd
  • ½-1 tsk salt
  • 1-2 msk rapsolja till stekpannan (smör)
  • Instruktioner

    1. Häll ströbrödet i en bunke och häll det kalla vattnet över, låt svälla en stund, klipp upp botte på två pepparmyntstepåsar, tillsätt pepparmyntan, saltet, ägget och lammfärsen. Rör ihop ingredienserna ordentligt och låt smeten vila medan stekpannan blir het. Forma ovala biffar, något större och plattare än köttbullar och stek i raps- eller olivolja ( smör ) i 3-4 minuter på var sida.
    2. Servera med en tomatsallad gärna med en pressad vitlöksklyfta i marinaden, gröna bönor (på burk) och kokta potatisklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kerstinlisbeth 19 oktober 2009

    Om du vill göra glutenfria biffar så tar du 2 msk potatismjöt och lämnar bort både ströbrödet och vattnet.. Vill du av någon anledning ha mer basik mat , tar du 2 msk bovetemjöl istället. Då lämnar jag också bort vattnet. Biffarna blir mer fasta i koncistensen då.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben