Lammfärsburgare på spett med timjan och vitlök

Serverar: 4 portioner

Burgare med smaker från medelhavet 459 kalorier per burgare 28 g fett 27 g protein 23 g kolhydrater

Ingredienser

  • 500g lammfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 äggula
  • 2 msk finhackad timjan
  • 1½ tsk flingsalt
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • 1 baguette
  • 1 salladshuvud
  • Tomatsalsa
  • 2 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 10 svarta kärnfria oliver, gärna kalamata
  • ½ citron
  • ½ dl finhackade färska örter, tex. timjan, oregano, persilja
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med tomatsalsan.
    2. Skölj och skär tomaterna i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skiva oliverna, skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa ut juicen. Blanda tomater, vitlök, oliver, citronskal och-juice, örter, olja, salt och peppar. Låt stå framme till servering.
    3. Skala och finriv vitlöken. Blanda färs, äggula, vitlök, timjan, salt och peppar. Forma smeten runt fyra grillspett. Grilla 6-8 minuter runtom.
    4. Skär baguetten i 4 bitar, grilla brödet lätt på bägge sidor. Skölj salladen. Skär ett snitt i varje baguettebit, fyll med sallad och burgare och toppa med salsan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben