Lammgryta med curry

Serverar: 4 portioner

Mustig gryta med spännande kryddor, bland annat färsk ingefära. Mango chutney gör att det blir ytterligare " fart " på middagen

Ingredienser

  • ¾ kg benfritt lammkött
  • 3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 2 tsk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mango chutney
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i fingerstora strimlor. Skala löken och skär dem i klyftor. Hetta upp smör i en stekgryta och bryn köttet och lök. Pressa i vitlök och rör i curry och låt allt fräsa tillsammans ett par minuter. Strö över mjöl och rör om.
    2. Tillsätt vatten, buljongtärning och riven ingefära. Salta och peppra. Låt grytan sjuda på svag värme under lock tills köttet är mört, ca 30 minuter. Häll i grädde och chutney och koka i ytterligare 10 minuter. Strö över hackad persilja. Servera med kokt ris eller pressad potatis och en grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben