Lammgryta med kanel och spiskummin

Serverar: 4-6 portioner

Gott att bjuda på

Ingredienser

  • 500 g benfri lammstek
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd lök
  • 50 g torkade små linser
  • 2 st morot
  • 200 g rotselleri
  • 400 g passerade tomater
  • ½ dl olivolja
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 st lagerblad
  • 1 st kanelstång
  • 0,25 g saffran
  • 1 msk spiskummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk honung
  • 2 msk pressad citron
  • 1 dl russin
  • ½ kruka färsk koriander
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i kuber 2x2 cm. Hacka lök och vitlök.
    2. Hetta upp oljan i en gryta och fräs kött, lök och vitlök. Tillsätt små linser, passerade tomater, lagerblad, buljongtärning, saffran, spiskummin, tomatpuré, honung, citronsaft och kanelstång. Sätt på locket och koka upp. Koka på medelvärme ca 30 minuter.
    3. Under tiden skär morot i 1 cm slantar och selleri i kuber 1,5 x 1,5 cm. Lägg i morot och rotselleri. Sätt på locket och koka i ca 20 minuter.
    4. Häll i russin och färsk koriander och smaka av med salt. Servera med tex bulgur eller bröd och en klick matlagningsyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben