Lammkebab i pitabröd

Serverar: 4-6 portioner

Kebaben kan grillas ute på grillen, eller stekas i ugnen ca 10 min. Lite snyggare blir uppläggningen om ett spett träs genom kebaben efter tillagningen. Pitabröd finns att köpa färdigt-finns även recept här på matklubben som är jättebra och enkla. Vill man inte ha lamm så tar man det som man vill ha.

Ingredienser

  • 500 g lammfärs, köttfärs, blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 st vitlöksklyftor, pressade
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 2 krm spiskummin
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • Sås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 krm salt
  • Tillbehör
  • Isbergssallad
  • Tomat
  • Gurka
  • Rödlök
  • Fefferoni
  • Tacosås
  • 8 st pitabröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250° eller tänd grillen.
    2. Blanda färsen med salt, vitlök, peppar, spiskummin, sambal oelek och hackad persilja till en fast boll. Dela i lika delar. Rulla med fuktade händer till avlånga järpar, platta ut dem till rektanglar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt eller fat i väntan på grillning.
    3. Sås: Blanda yoghurt, vitlök och salt.
    4. Strimla isbergssallad, skiva tomat, gurka och rödlök, lägg upp fefferoni och eventuellt tacosås.
    5. Stek kebaben i mitten av ugnen 10-15 min eller 2-3 min på var sida på grillen. Vill man göra kebaben lite festligare kan man sticka in ett grillspett som dekoration.
    6. Halvera eller skär en skåra i brödet, fyll med sallad, tomat och gurka. Lägg i kebab, sås och toppa med fefferoni.

    Liknande recept

    4.7
    2 h
    18
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben