Lammkebab med Tabouleh

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Spiskumminkryddade lammkebaber med gräslök.

Ingredienser

  • Kebab
  • 400 g lammfärs
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk gräslök
  • 1 tsk havssalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm spiskummin
  • Tabouleh/Taboulé
  • 400 g couscous
  • 5 dl vatten
  • 2 msk köttfond eller grönsaksbuljong
  • 200 g skurna tomater
  • 100 g röd lök
  • 4 msk persilja
  • 3 msk mynta
  • 2 tsk citron, strimlat skal
  • 1 msk citron, pressad
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vinäger, balsamico persika
  • Salt
  • Peppar
  • 4 msk pumpafrön
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, tillsätt couscous och rör om. Tag av kastrullen, täck med lock och låt vila i 5 min.
    2. Blanda lammfärs med salt, peppar, finhackad gräslök, spiskummin och pressad vitlök, forma till 12 ovala kebaber. Trä upp dem på grillpinnar och stek dem i ugnen (225 grader i cirka 15 minuter) eller grilla spetten.
    3. Blanda couscousen med resterande ingredienser. Sprinkla över pumpafrön och servera Taboulehn med lammkebab, youghurtsås, pitabröd och friséesallad.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben