Min Tabouleh

Serverar: 4 portioner

Man kan blanda i vad som helst egentligen. Bulgur och bladpersilja är det viktiga! Ett tips är att äta detta på värmd tortilla med lite yoghurt.

Ingredienser

  • 4 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande fond)
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 paprika i bitar
  • 1 gurka i bitar
  • 3-4 plommontomater i bitar
  • 1 dl bladpersilja, hackad
  • ca 1/2 dl mynta, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 limefrukt pressad
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Koka bulgur enl anvisning men lägg i bulj tärn och vitlök i vattnet. Låt kallna och rör luftigt, blanda i grönt och kryddgrönt, rör ner olja och lime, smaka av med salt.
    2. Pensla värmda tortillabröd med grek eller turk yoghurt och lägg på Tabouleh.....

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Goa gryn!
    Det har kommit en massa nya goda gryn i affärerna. Jag får många frågo...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben