Tabouleh

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

cous cous röra

Ingredienser

  • 150g bulgur eller cous-cous
  • 3 dl kycklingbuljong eller grönsaksbuljong
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 kruka mynta
  • ½ röd lök
  • 1 citron (rivet skal & saft)
  • 2 tomater
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Tabouleh: Koka upp kyckling/grönsaksbuljong, rör i bulgur eller cous-cous, lägg på lock och ta av från värmen. Låt svälla i 5 min.
    2. Gör en örtkryddblandning av finskuren persilja och mynta, fint tärnad tomat, finhackad rödlök och det rivna citronskalet. Smaka av med olivolja, salt och svartpeppar.
    3. Blanda örtkryddblandningen med avsvalnad bulgur eller cous-cous och smaka av med pressad citron.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Goa gryn!
    Det har kommit en massa nya goda gryn i affärerna. Jag får många frågo...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben