Lammkebab med ärt- och myntahummus

Serverar: 8 portioner

Smakrik kebab med en härlig grön hummus.

Ingredienser

  • 600 g lammfärs
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl ströbröd
  • ½ gul lök
  • 1 ägg
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
  • Ärt- och myntahummus
  • 4 dl gröna ärter, ca 250 g
  • 1 kruka mynta
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Rostad potatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda mjöl och ströbröd, låt svälla ca 10 minuter. Skala och hacka löken. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, lök, ägg, sambal oelek och salt.
    3. Forma färsen till 8 avlånga rullar. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen och stek dem ca 15 minuter. Stick in grillspett i kebaben. Grilla dem runtom.
    4. Tina ärterna. Mixa ärterna med myntan, skalad vitlök och oljan, Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera kebab med myntahummus och rostad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben