Wallenbergare med ärt- & lök-wok

Serverar: 4 portioner

Vällagade Wallenbergare, det är gott det! Inte magert, men gott... Många skakar kanske på huvudet men jag erkänner att jag faktiskt lagar dem på blandfärs. Har lite svårt för kalvfärs.

Ingredienser

  • 500 g kalvfärs (eller blandfärs för "falska" Wallenbergare)
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 st äggulor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 10 skivor formfranska
  • Ärt- & lök-wok
  • 3 dl frysta ärter
  • 2 st stora scharlottenlök
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Socker
  • 1 knippe Persilja
  • Garnering
  • Persilja
  • Tillbehör
  • Hemlagat potatismos
  • Instruktioner

    1. Se först till att ingredienserna är ordentligt kalla, annars riskerar man att färsen spricker.
    2. Mixa färsen med salt och peppar i några sekunder i en matberedare. Blanda ner äggulorna och mixa sedan i hälften av grädden, lite grann i taget. Lättvispa resten av grädden,lägg över smeten i en bunke och vänd grädden omsorgsfullt. Ställ in i kyl en stund så blir wallenbergarna lättare att forma.
    3. Skär av kanterna på brödet, mixa brödet i matberedare tills det blivit smuligt. Forma med blöta händer biffar av färsen och panera biffarna i ströbrödet. Stek långsamt i smör och olja, ca 6-7 minuter på varje sida tills wallenbergarna är gyllenbruna.
    4. Skala och finhacka löken och persiljan, fräs ärtorna i lite smör. Blanda ner löken och persiljan och smaksätt med salt, peppar och lite socker.
    5. Servera med ett gott hemlagat potatismos till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben