Wallenbergare med ärt- & lök-wok
Vällagade Wallenbergare, det är gott det! Inte magert, men gott...
Många skakar kanske på huvudet men jag erkänner att jag faktiskt lagar dem på blandfärs. Har lite svårt för kalvfärs.
Ingredienser
500 g kalvfärs (eller blandfärs för "falska" Wallenbergare)
4 dl vispgrädde
4 st äggulor
Salt
Svartpeppar
10 skivor formfranska
Ärt- & lök-wok
3 dl frysta ärter
2 st stora scharlottenlök
Flingsalt
Svartpeppar
Socker
1 knippe Persilja
Garnering
Persilja
Tillbehör
Hemlagat potatismos
Instruktioner
- Se först till att ingredienserna är ordentligt kalla, annars riskerar man att färsen spricker.
- Mixa färsen med salt och peppar i några sekunder i en matberedare. Blanda ner äggulorna och mixa sedan i hälften av grädden, lite grann i taget.
Lättvispa resten av grädden,lägg över smeten i en bunke och vänd grädden omsorgsfullt. Ställ in i kyl en stund så blir wallenbergarna lättare att forma.
- Skär av kanterna på brödet, mixa brödet i matberedare tills det blivit smuligt. Forma med blöta händer biffar av färsen och panera biffarna i ströbrödet. Stek långsamt i smör och olja, ca 6-7 minuter på varje sida tills wallenbergarna är gyllenbruna.
- Skala och finhacka löken och persiljan, fräs ärtorna i lite smör. Blanda ner löken och persiljan och smaksätt med salt, peppar och lite socker.
- Servera med ett gott hemlagat potatismos till.
Liknande recept
Kommentarer (0)