Wallenbergare

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Goda färsbiffar med mildsmak. Ursprungsreceptet har hälften kalvbräss/kalvkött

Ingredienser

  • 400 g malet kalvkött
  • 3 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk margarin
  • Instruktioner

    1. Blanda kalvköttet med äggulorna.
    2. Späd, med lite grädde i taget. Arbeta färsen så den blir smidig och får en seg konsistens. Salta och peppra.
    3. Forma köttfärsen till 8 platta biffar. Stek långsamt i matfett. De ska helst vara ljust bruna på ytan och mycket ljusa inuti.
    4. Tips Se till att verkligen få kalvkött av bästa sort, då blir biffarna godast

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Pette 18 juli 2008

    Så gott... Jag gör krämig potatismos till, har små fina gröna ärtor och rårörda lingon också, men tänker prova nästa gång med hälften kalvbräss, som är en av de finaste råvarorna som finns... Tack för det tipset! Och jag låter smeten vara iskall för att kunna hantera den enkelt...

    Relaterade Artiklar

    Klassiska rätter och deras namn
    Den klassiska restaurangmaten är en del av vår historia. I Sverige...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben