Goda färsbiffar med mildsmak. Ursprungsreceptet har hälften kalvbräss/kalvkött
Ingredienser
400 g malet kalvkött
3 äggulor
3 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk margarin
Instruktioner
- Blanda kalvköttet med äggulorna.
- Späd, med lite grädde i taget. Arbeta färsen så den blir smidig och får en seg konsistens. Salta och peppra.
- Forma köttfärsen till 8 platta biffar. Stek långsamt i matfett. De ska helst vara ljust bruna på ytan och mycket ljusa inuti.
- Tips
Se till att verkligen få kalvkött av bästa sort, då blir biffarna godast
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Klassiska rätter och deras namn
Den klassiska restaurangmaten är en del av vår historia. I Sverige...
Så gott... Jag gör krämig potatismos till, har små fina gröna ärtor och rårörda lingon också, men tänker prova nästa gång med hälften kalvbräss, som är en av de finaste råvarorna som finns... Tack för det tipset! Och jag låter smeten vara iskall för att kunna hantera den enkelt...