Wallenbergare

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En riktig favorit. Så god tillsammans med lingon och potatismos.

Ingredienser

  • 400 g kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • 4 äggulor
  • 2 dl vispgrädde eller mellangrädde
  • 1 krm vitpeppar
  • Smör eller margarin till stekning
  • Instruktioner

    1. Blanda först färsen med salt, sedan med äggulor, grädde och peppar. Forma färsen på vattensköljt skärbräde till 4 biffar, högst 1 cm tjocka. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek biffarna på medelstark värme, ca 3 min på varje sida.
    2. Servera med potatismos, gröna ärtor och rårörda lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Overtoasted 3 oktober 2014

    Brev inte tillräkligt fasta så rekommenderar endast 1,5 dL vispgrädde. Men oj vad gött!

    Relaterade Artiklar

    Klassiska rätter och deras namn
    Den klassiska restaurangmaten är en del av vår historia. I Sverige...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben