En riktig favorit. Så god tillsammans med lingon och potatismos.
Ingredienser
400 g kalvfärs
1 tsk salt
4 äggulor
2 dl vispgrädde eller mellangrädde
1 krm vitpeppar
Smör eller margarin till stekning
Instruktioner
- Blanda först färsen med salt, sedan med äggulor, grädde och peppar. Forma färsen på vattensköljt skärbräde till 4 biffar, högst 1 cm tjocka. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek biffarna på medelstark värme, ca 3 min på varje sida.
- Servera med potatismos, gröna ärtor och rårörda lingon.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Klassiska rätter och deras namn
Den klassiska restaurangmaten är en del av vår historia. I Sverige...
Brev inte tillräkligt fasta så rekommenderar endast 1,5 dL vispgrädde. Men oj vad gött!