Havets "Wallenbergare"

Serverar: 4 portioner

En smakfull variant på en känd rätt. Det går utmärkt att göra Wallenbergarna dagen innan om du ska ha många gäster.

Ingredienser

  • 500 g lax och torskfilé
  • 1 rödlök hackad
  • 1 msk korianderfrön
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 2 ägg
  • 2 dl Lätt Crème Fraiche
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör till stekningen
  • Tomater
  • 4 stora tomater
  • ½ tsk socker
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Mixa fisken i en mixer. Blanda fiskfärsen med rödlök koriander persilja och ägg.
    2. Vänd ner Lätt Crème Fraiche i fiskfärsen och blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Forma 8 små biffar av fiskfärsen.
    3. Stek ”Wallenbergarna” gyllenbruna i smör ca 3 minuter på varje sida.
    4. Dela tomaterna i klyftor. Marinera tomaterna med socker salt och peppar. Värm tomaterna i en kastrull.
    5. Servera gärna med färsk potatis och varma tomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben