Lammkotlett med chili- och melonsalsa

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Spiskummin och persilja sätter härlig smak på lammkotletterna. Och visst kan man grilla i september! Ur Allers nr 32/09.

Ingredienser

  • 4-6 lammkotletter
  • 1 liten knippa slätbladig persilja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 5 msk olivolja
  • ½ msk malen spiskummin
  • ½ tsk salt
  • 50 g fetaost
  • Chili- och melonsalsa
  • 300 g vattenmelon, utan skal och kärnor
  • ½ rödlök
  • 1-2 röda chilifrukter, efter smak
  • 1 lime
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Torka av lammkotletterna.
    2. Finhacka persilja och vitlök, blanda med olivolja, spiskummin och salt. Gnid in lammkotletterna med blandningen och ställ åt sidan.
    3. Skär vattenmelonen i små fina tärningar. Finhacka rödlöken och chilin och pressa limen. Blanda melon, lök, chili och limesaft, men vänta med saltet till strax före serveringen, så vätskar sig inte salsan för mycket (salt drar ju ut vätska).
    4. Grilla lammkotletterna på bägge sidor över het grill eller i grillpanna. Smaka av salsan med salt.
    5. Servera lammkotletterna med salsan och klyftpotatis eller ris. Smula sist över fetaost.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4-6
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben