Lammkotletter med bakade rödbetor

Serverar: 4 portioner

Lammkotletterna får en ovanligt god smak av marinaden som kryddats med rölleka. Låt dem marinera minst 6 timmar. Rött vildris hittar du lättast i asiatiska butiker och det röda råriset är lättast att hitta i hälsokostbutiker. Vanligt råris går förstås lika bra men färgen blir inte densamma.

Ingredienser

  • 8 lammkotletter
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Marinad
  • 1/2 dl löst packade späda röllekablad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1/2 dl rött vin
  • 1 tsk honung
  • 1 dl olivolja
  • Ris
  • 2 dl rött råris
  • 1 dl rött vildris
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl vatten
  • 20 g torkade nypon eller tomater
  • 1/2 dl gräslök
  • kronblad från 2 ringblommor
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Bakade rödbetor
  • 1 knippe färska späda rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk gourmetsalt
  • Pepparrotsost
  • 200 g philadelphiaost eller annan färskost
  • 1 tsk vild riven pepparrot och 1 msk fint hackade pepparrotsblad eller 1-2 msk odlad riven pepparrot
  • ½ tsk hel kummin
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Blanda marinaden i dubbla plastpåsar och lägg i lammkotletterna. Låt dem marinera i kylskåp minst 6 timmar.
    2. Ris: Skölj riset och koka upp det tillsammans med salt, vatten och torkade nypon. Låt koka under lock 40-45 min tills vätskan kokat in och riset känns färdigt. Dra från plattan och låt stå ca 5 min. Smaka av med peppar.
    3. Rödbetor: Sätt ugnen på 200°. Häll olivolja på en plåt. Ansa och halvera rödbetorna. Baka dem mitt i ugnen 15-20 min. Känn med sticka.
    4. Pepparrotsost: Blanda samman alla ingredienser och smaka av om det behövs mer pepparrot och salt.
    5. Ta upp kotletterna ur marinaden och skrapa bort eventuella blad. Stek dem ca 3 min på var sida. Salta och peppra under tiden.
    6. Servering: Blanda ner ringblommor, peppar och vild gräslök i riset. Servera de nysteka kotletterna med ris, rödbetor och pepparrotsost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben