Lamm är ett fint kött och serveras det så här är det en delikatess!
Ingredienser
2 kg lammsadel
300 g haricots verts
200 g persilja
3 dl grädde
3 dl kalvbuljong
4 tomater
Salt
Peppar
Smör
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader. Gnid in sadeln med salt och peppar.
Slå lite vatten i en långpanna, lägg i sadeln och sätt in den i ugnen i 25 minuter. Köttet ska vara lätt rosa inuti.
Ta bort grova stjälkar på persiljan. Förväll den i lättsaltat vatten och låt den rinna av.
Koka grädden utan lock tills den börjar tjockna, lägg i persiljan som ska bli lättstuvad.
Smaka av med salt och peppar.
Skålla tomaterna och skala dem. Koka bönorna i lättsaltat vatten i 5 minuter. Häll av vattnet och vänd dem sen i smör, salta och peppra.
Ta ut sadeln och håll den varm i folie. Slå bort fettet och häll vatten i pannan för att få loss smakämnena.
Slå i buljongen och koka en kort stund. Sila skyn ner i en kastrull.
Skär loss sadeln från benet och skiva det tunt.
Lägg upp grönsakerna, slå på lite sky och lägg på köttet. Serveras med fördel till råstekt potatis.