Lammsadel persilje

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Lamm är ett fint kött och serveras det så här är det en delikatess!

Ingredienser

  • 2 kg lammsadel
  • 300 g haricots verts
  • 200 g persilja
  • 3 dl grädde
  • 3 dl kalvbuljong
  • 4 tomater
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Gnid in sadeln med salt och peppar.
    2. Slå lite vatten i en långpanna, lägg i sadeln och sätt in den i ugnen i 25 minuter. Köttet ska vara lätt rosa inuti.
    3. Ta bort grova stjälkar på persiljan. Förväll den i lättsaltat vatten och låt den rinna av. Koka grädden utan lock tills den börjar tjockna, lägg i persiljan som ska bli lättstuvad.
    4. Smaka av med salt och peppar.
    5. Skålla tomaterna och skala dem. Koka bönorna i lättsaltat vatten i 5 minuter. Häll av vattnet och vänd dem sen i smör, salta och peppra.
    6. Ta ut sadeln och håll den varm i folie. Slå bort fettet och häll vatten i pannan för att få loss smakämnena.
    7. Slå i buljongen och koka en kort stund. Sila skyn ner i en kastrull. Skär loss sadeln från benet och skiva det tunt.
    8. Lägg upp grönsakerna, slå på lite sky och lägg på köttet. Serveras med fördel till råstekt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben