Lammsmäckor från Hamra, Gotland

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 20 minuter

Riktig gotländsk specialitet som får det att vattnas i munnen.

Ingredienser

  • 1 kg lammfärs
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk gula senapsfrön
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 1 tsk mejram
  • 1 kvivsudd timjan
  • 1 tsk basilika
  • 4 vitlöksklyftor
  • Salt efter tycke och smak
  • Peppar efter tycke och smak
  • Instruktioner

    Blanda vatten, ströbröd och senapsfrö och låt det svälla i några minuter. Hacka löken och blanda ner den, finhackad vitlök och kryddorna i lammfärsen och rör snabbt ihop detta till en jämn smet. Forma till biffar som du steker i en stekpanna med lite smör några minuter på varje sida. Servera med potatis och lingonsylt , lite sallad och njut.

    Liknande recept

    4
    2 h
    28-30
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben