Lammstek med citronslungade betor

Serverar: 4 portioner

Saftig stek som serveras med syrligt goda röd/gulbetor och matvete.

Ingredienser

  • 1 lammstek, 600 g
  • 2 kvistar rosmarin
  • 3 vitlöksklyftor
  • 600 g kokta rödbetor
  • 600 g kokta gulbetor
  • 4 dl matvete
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 200 g spenat
  • ½ dl hackad persilja
  • 4 msk smör
  • 1 msk rivet citronskal
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk matolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Krydda lammsteken rikligt med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med krossad vitlök och rosmarin.
    2. Tillsätt smör och olja och när smöret slutat fräsa, stek lammet gyllenbrunt runtom. Baka lammet i ugnen tills en innertemperaturen är 54 grader, låt vila minst 10 minuter.
    3. Koka betorna enligt förpackningen i grönsakbuljong. Skala de nykokta betorna och blanda med 2 msk smör, citronsaft och citronjuice.
    4. Lägg betorna på ett fat och toppa med persilja, spenat och det kokta matvetet. Skär upp lammet i tunna skivor före servering och servera det till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben