Örtmarinerad lammstek

Serverar: 4 portioner

Perfekt sommarmat!

Ingredienser

  • 4 skivor lammstek á 150-200 g
  • Salt
  • Örtmarinad
  • ½ dl matolja
  • ½ dl kinesisk soja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 pressat vitlöksklyfta
  • 4 msk blandade örter, t ex persilja, gräslök, basilika, dill
  • Instruktioner

    1. Hacka örterna och blanda samman alla ingredienserna till marinaden.
    2. Häll den i dubbla plastpåsar och lägg ner köttskivorna. Knyt till och lägg påsen kallt några timmar. Vänd då och då.
    3. Ta upp köttet och torka av det. Grilla kött skivorna ca 4 minuter på varje sida.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben