Lammstek med gorgonzola
Serverar:
6-8 portioner
Tid:
2 timmar
Underbart god och saftig
Ingredienser
1 urbenad lammstek ca 1,8 kg
Salt
Svartpeppar
Paprikapulver
125 - 150g gorgonzola
ca ½ dl kaffegrädde
1 dl enkelt portvin
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 gr.
Putsa steken.
Vik upp köttet och krydda insidan med salt, peppar och lite paprikapulver.
Rör osten mjuk med lite grädde och bred hälften inuti steken.
Lägg ihop steken och bind om lätt.
Gnid utsidan med salt, peppar och paprikapulver.
Sätt i en köttermometer och lägg steken i en ugnsform.
Droppa portvinet över.
Stek mitt i ugnen tills termometern visar 62 gr.
Ta ut köttet, höj värmen till 250 gr grill.
Bred gorgonzola över hela steken och sätt in den en kort stund så att osten smälter och får färg utan att bränna.
Låt köttet vila 15 minuter innan det skärs upp.
Liknande recept
Lammstek provencale med rostad färskpotatis och gräddig sås
4.8
4-5
19
Potatisgratäng med gorgonzola
4.5
4
Grekisk marinerad lammstek
4.7
3-4
13
Festlig dip med gorgonzola och päronsnaps
30 min
4-6
Brietårta med gorgonzola och konjak
5
30 min
8-10
2
Plommonspäckad lammstek i lergryta
4
2 h
3
Lammstek med ugnsgrönsaker
5
1 h
4
Fettuccini med gorgonzola
4
Fläskfilégratäng med gorgonzola
3
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!