Lammstek med vinbärsglaze

Serverar: 6 portioner

Den här saftiga lammsteken är marinerad med kryddig röd vinbärsgelé och serveras med ugnsstekt färskpotatis.

Ingredienser

  • 1 lammstek med ben, ca 2 kg
  • 1 dl röd vinbärsgelé
  • 1 msk färskpressad apelsinsaft
  • 1 msk mild, osötad senap
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 12 färskpotatisar
  • Instruktioner

    1. Ta ut lammsteken från kylen och låt den bli rumstempererad. Blanda vinbärsgelé, apelsinsaft, senap, rosmarin och peppar. Skeda hälften av vinbärsblandningen över lammsteken. Marinera lammsteken en timma i rumstemperatur.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg lammsteken i en ugnsfast form och lägg potatisen runtom. Ugnsstek lammsteken 1½ timma. Pensla med den återstående marinaden var 20:e minut.
    3. Ta ut lammsteken ur ugnen och slå in den i aluminiumfolie och låt vila 20 minuter. Skiva steken och servera med potatisen, gröna bönor och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben