Lammytterfilé med baconfylld bakpotatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Ett säkert kort när man ska bjuda hem svärmor

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • ca 500 g lammytterfile
  • ca 100 g tärnad bacon
  • 1 gul lök
  • Ssalt
  • Finmalen svartpeppar
  • 1½ dl riven ost ( gärna med lite smak i )
  • matfett efter tycke
  • Marinad
  • Viltkrydda
  • 1dl olja
  • Vatten
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 stor vitlökskrydda
  • Tillbehör
  • Broccoli
  • Instruktioner

    1. sätt ugnen på 200 grader , sätt in bakpotarisen ca 50 min. för bästa resultat bör lammfilén ha legat i marinaden över natten , men det går bra att göra det nu. Gör marinaden pressa vitlöken och lägg i köttet troligtvis 2 bitar. fräs bacon och lök och ställ att svalna När potatisen är klar ställ den att svalna av , dela sedan på potatisen och gröp ur den, blanda nu potatis, lök och bacon ,lite salt och peppar, fyll röran i de urgröpta potatisarna srö på osten och in i ugnrn igen ( ganska högt upp ) ca 10 min Under tiden har du stekt fillén på medelvärme ca 5 min på var sida (medium ) och låt den stå 10 min innan du delar den.
    2. servera med Béarnaisesås och kokt broccoli

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben