Lammytterfilé

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

Att njuta av en lördag kväll

Ingredienser

  • 2 st mörade lammytterfiléer
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 3 dl oliv eller rapsolja
  • 2 dl rödvin
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 1 st citron
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Blanda olja med rödvin och späcka köttet med skivad vitlök, salta och peppra. Lägg köttet i marinaden, lägg rosmarin och skivad citron på. Täck köttet med folie och låt stå, gärna över natten. Sätt i en termometer och stek gärna i en grillpanna, till en temperatur av 65-70gr beroende på hur rosa man vill att köttet ska vara. Servera med en vitlöksdoftande potatisgratäng. Vill man ha lite mindre kolhydrater så går det alldeles utmärkt med en god brocolligratäng

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EvaMeranius 14 februari 2010

    Lammytterfilée

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben