Feta- och tomatgratinerad lammytterfilé med olivpotatis och nektarinsallad

Serverar: 4 portioner

Fräsch och god medelhavsinspirerad rätt

Ingredienser

  • 600 g lammytterfilé
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk nymald svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 75 g torkade tomater i olja
  • 1 msk av oljan från tomaterna
  • Olivpotatis
  • 800 g färsk potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 1 msk färska timjanblad
  • 1 dl skivade tagasciaoliver
  • Nektarinsallad
  • 3 nektariner
  • 2 salladslökar
  • Några blad rucola
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Olivpotatis Skrapa potatisen och dela den i halvor. Salta och strö på repad timjan. Stek potatisen i en långpanna med olja i mitten av ugnen ca 20 minuter. Blanda ner oliverna.
    3. Kött Skär filéerna i ca 4-5 cm breda bitar. Salta, peppra och bryn dem i smör ca 1 minut på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form. Mosa fetaosten. Hacka tomaterna och blanda med med osten och oljan. Toppa köttet med blandningen.
    4. Nektarinsallad Tärna nektarinerna, strimla löken och blanda med rucola.
    5. Sätt in köttet ca 10 minuter i ugnen till innertemperaturen är 60 grader. Sätt eventuellt in och värm potatisen en stund.
    6. Servera köttet nygratinerat med potatis och nektarinsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben