Feta- och olivmuffins

Serverar: 12 portioner

Nybakta muffins gör alla glada! Dessa doftar av medelhavssmakerna feta och oliv.

Ingredienser

  • 100 g Apetina grekisk fetaost
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3/4 tsk salt
  • 4 ägg
  • 1/2 dl smör- & rapsolja
  • 2 dl naturell yoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Dela osten i bitar och oliverna i halvor. Blanda mjöl, bakpulver, salt, fetaost och oliver.
    3. Vispa ihop ägg, smör- & rapsolja och yoghurt. Rör ner det i mjölblandningen. Klicka ut smeten i en muffinsplåt för 12 muffins eller i stora pappersformar. Grädda i mitten av ugnen 20–25 min. Låt svalna.
    4. Tips! Gott att servera till Kelda tomatsoppa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben