Matmuffins: - västerbotten - salami - lax

Serverar: 12 portioner

Matmuffins är perfekta som mellanmål i skidbacken eller på picknick. Olika fyllningar. västerbottenost och oliver chorizosalami, fetaost och kapris lax, gräslök och majs

Ingredienser

  • Grundrecept
  • 5 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2½ tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • ½ dl rapsolja
  • 3½ dl turkisk yoghurt
  • Västerbotten- och olivmuffins
  • 1 sats grundsmet
  • 1 dl grovriven västerbottenost + extra att hyvla över varje muffins
  • 1 dl kärnfria oliver
  • Några kvistar färsk rosmarin
  • Salami- och fetamuffins
  • 1 sats grundsmet
  • 100 g chorizosalami
  • 150 g fetaost, smulad
  • 4 msk kapris
  • Lax- och majsmuffins
  • 1 sats grundsmet
  • 150 g färskrökt lax i skivor, i små bitar
  • 1 knippa gräslök
  • 1 dl majskorn
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Lägg muffinsformarna i en muffinsplåt så får du högre muffins.
    3. Blanda mjöl, salt och bakpulver noga. Vispa ihop ägg, olja och yoghurt och vänd ihop med mjölblandningen.
    4. Rör i valfri smaksättning och klicka ut smeten i muffinsformarna.
    5. Baka muffinsen mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna på galler.
    6. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    angah 20 juli 2011

    Svårt att lossa dem från muffinsformarna, men det är lättare när de kallnat.

    Lurros 17 juli 2013

    Underbara! Riktigt mumsiga!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben