Matmuffins är perfekta som mellanmål i skidbacken eller på picknick.
Olika fyllningar. västerbottenost och oliver
chorizosalami, fetaost och kapris
lax, gräslök och majs
Ingredienser
Grundrecept
5 dl vetemjöl
½ tsk salt
2½ tsk bakpulver
3 ägg
½ dl rapsolja
3½ dl turkisk yoghurt
Västerbotten- och olivmuffins
1 sats grundsmet
1 dl grovriven västerbottenost + extra att hyvla över varje muffins
1 dl kärnfria oliver
Några kvistar färsk rosmarin
Salami- och fetamuffins
1 sats grundsmet
100 g chorizosalami
150 g fetaost, smulad
4 msk kapris
Lax- och majsmuffins
1 sats grundsmet
150 g färskrökt lax i skivor, i små bitar
1 knippa gräslök
1 dl majskorn
Svårt att lossa dem från muffinsformarna, men det är lättare när de kallnat.
Underbara! Riktigt mumsiga!