Matmuffins med salami

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Perfekt till picnic. Fann på en sida och dem är så goda.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • ½ dl olja
  • 1 ½ dl fil
  • 12 soltorkade tomater
  • 12 skivor salami
  • 2 tsk oregano
  • 200 g fetaost
  • Instruktioner

    Smörj en muffinsplåt eller ställ muffinsformar på en plåt. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt ägg, olja, fil och arbeta snabbt ihop till en deg. Fördela i formen eller formarna. Hacka tomaterna, skär osten i kuber och salamin i strimlor. Tryck ner lite tomat, ost, salami och oregano i varje muffins. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ericaedman 11 februari 2012

    Tyckte dom blev väldigt torra och ändå tog jag ut dom tidigare men ändå goda att äta direkt från ugnen. Receptet räckte till 9 st muffins för mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben