Ost och olivmuffins

Serverar: 18 portioner

Jättegott tilltugg till t ex ett glas kall öl.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl halverade urkärnade oliver
  • 2 ägg
  • 2 msk olja
  • 1 dl filmjölk
  • Kryddor till topping ( kan man välja vad man själv vill ha)
  • 20 små muffinsformar
  • Instruktioner

    Blanda mjöl, bakpulver, salt, riven ost och halverade oliver i en bunke. Vänd om så att oliverna blir lite mjöliga. Vispa ihop ägg, olja och filmjölk. Rör ner i mjölblandningen. Blanda om ordentligt och arbeta samman till en deg. Klicka ut degen i formarna med en sked. Grädda i 225°C i nedre delen av ugnen ca 6-8 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bröd
    Även i Sverige börjar det bli allt vanligare med bröd till maten. Men...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben