Tomatgratinerad karré

Serverar: 4 portioner

Gott och lite annorlunda sätt att tillaga fläskkarré...

Ingredienser

  • 4 skivor fläskkarré, 500-600 g
  • 1 tsk margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1½ dl mellangrädde
  • 4 ostskivor
  • Persilja
  • Tomatröra
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 1 burk, 400 g krossade tomater
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • Tillbehör
  • Potatis, kokt pressad
  • Haricots verts, kokta
  • Salladsblad
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Låt margarinet bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i och stek köttet ca 3 minuter per sida. Salta och peppra. Lägg köttskivorna bredvid varandra i en ugnsform.
    3. Lägg löken i pannan och fräs den mjuk. Tillsätt tomater, salt och kryddor. Sjud utan lock ca 10 minuter. Hit kan du förbereda rätten.
    4. Häll grädden runt köttet. Lägg en ostskiva på varje köttskiva och bred på tomatröran. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter.
    5. Garnera med persilja och servera med pressad potatis och grönsaker.

    Liknande recept

    5
    20 min
    4
    1
    3.5
    1 h 30 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben