Lammytterfilé med ugnsbakad knipplök

Serverar: 4 portioner

För alla lammälskare, superduper gott!

Ingredienser

  • Lammytterfilé
  • 500 g lammytterfilé
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 1 kvist rosmarin, färsk eller 2 tsk torkad
  • 1/2 kruka färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • Ugnsbakad knipplök
  • 2 bunt knipplök
  • 1/2 citron, pressad saft
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 bladpersilja, hackad
  • 1 dl pinjenötter, rostade
  • 1 tsk flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Gremolata
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl persilja, hackad
  • Rivet skal av 1 citron
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet runtom i smör, i en stekpanna. Salta, peppra och klappa in rosmarin och timjan. Efterstek i ugnen i 125º ca 20 minuter till 58º innertemperatur.
    2. Ugnsbakad knipplök Skölj och ansa lökarna, och pressa citronen över. Lägg lökarna och rosmarin i en ugnsfast form. Häll över olivolja och vitt vin och stek i ugnen i 200º cirka 20 minuter, tills lökarna är mjuka.
    3. Ta ut löken och lägg upp på ett serveringsfat. Strö över parmesan, persilja, pinjenötter, flingsalt och peppar.
    4. Blanda ingredienserna till gremolatan.
    5. Servera löken tillsammans med lammköttet och gremolata.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben